Tocanita de vacuta

de Carmen_Ana in Vita, 13 Iul 2014 | 5972 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne vita
  • 4-5 cepe mari
  • un morcov
  • 400 g rosii intrregi (conserva)
  • 3 linguri ulei
  • 400 ml vin rosu
  • 200 ml apa
  • o frunza dafin
  • sare
  • piper
  • boia dulce si iute 1/2 lingurita
  • un praf de cimbru pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vacuta:

Carnea am taiat-o bucati potrivite pe care le-am pudrat cu piper macinat.

Ceapa am taiat-o julienne,morcovul l-am ras ,iar rosiile le-am zdrobit usor cu furculita.

In oala interioara am adaugat 3 linguri cu ulei, am asezat bucatile de carne.

Am apasat butonul MENU, am selectat programul FRY, butonul COOKING TIME si timpul 20 de minute,apoi START.

Am lasat bucatile de carne sa se rumeneasca pe toate partile, apoi le-am scos pe o farfurie.

In acelasi ulei din oala de teflon,am adaugat ceapa si morcovul, dafinul si cimbrul, am selectat FRY si timpul 8 min.

Dupa acest timp am adaugat bucatile de carne, apa ,vinul rosu ,boiaua,am selectat programul STEW si timpul 2 ore si 30 de min, am apasat START si am inchis capacul.

Cu cca 10-15 minute inainte de terminarea programului ,am adaugat rosiile zdrobite si am dat gust cu sare si piper macinat. 

La finalul programului am deconectat aparatul, iar tocanita am servit-o calda cu mamaliguta (pregatita la Multicooker).

ps: in functie de calitatea carnii putem scurta timpul de gatit !

TIPS-URI

1

Retete gatite la Multicooker Philips

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vacuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de vitel la Multicooker